Ботев Пловдив привлече централния защитник Сирики Диабате, обявиха канарчетата.192-сантиметровият бранител е

...
Ботев Пловдив привлече централния защитник Сирики Диабате, обявиха канарчетата.192-сантиметровият бранител е
Коментари Харесай

Официално: Ботев Пловдив привлече котдивоарски защитник

Ботев Пловдив привлече централния бранител Сирики Диабате, оповестиха " канарчетата ".192-сантиметровият защитник е четвъртото ново попълнение през зимната пауза в състава на Душан Керкез.

Роденият през 2002г. Диабате парафира дълготраен договор с „ жълто-черните “. Той дебаркира на “Колежа ” с трансфер от френския Амиен. 

Котдивоарецът мина сполучлив експериментален интервал в клуба, по време на който съумя да убеди старши треньора Душан Керкез, че има нужните качества да бъде част от представителния тим. Диабате ще играе с 27 номер на гърба си.

Артур Платек, състезателен шеф на ПФК Ботев съобщи: 

„ Млад и надарен централен бранител, който бе 3 пъти на проби в тима ни, в това число и на лагера в Турция. По време на тези пробни интервали и другарски мачове против положителни противници, Сирики сподели качества и хъс за игра в нашия тим – има положителни качества с топката, добър е в единоборствата, само че несъмнено, като млад състезател би трябвало да научи още доста неща. Направихме този трансфер без трансферна сума и желаеме да дадем късмет на Сирики. Успех, Сирики с „ жълто-черната “ фланелка! “

" ПФК Ботев Пловдив приветства Сирики Диабате с добре пристигнал и му пожелава здраве и доста триумфи с “жълто-черния ” клуб! ", написаха още от клуба. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР